WMO proof
Betaalbaar en aantrekkelijk wonen
Service & persoonlijke aandacht 24/7
Zelfstandig, veilig & ontzorgd leven

Woonlasten

Keuze te over
Wij bieden onze bewoners graag veel keuze. In locatie, type appartementen, ontzorgd wonen pakket en aanvullende dienstverlening. Dat maakt het wel een tikje lastig om hier een eenduidige prijsopgave te doen, maar wij geven u graag een rekenvoorbeeld. Natuurlijk zijn wij altijd bereid een berekening op maat voor u te maken, op basis van uw specifieke situatie en wensen.

Prijzen in perspectief
Om een goede en reële afweging te kunnen maken en de prijzen in perspectief te zetten, maken we voor u een vergelijking met de maandelijkse woonlasten van het (fictieve) echtpaar Nieuwenburg dat nu een eigen huis bewoont en overweegt te verhuizen naar een appartement van Samen Aangenaam Ouder Worden.

Wat blijkt? Bij een rendement van 3% op een bedrag van € 150.000 eigen vermogen, vrijgekomen na de verkoop van hun huis, blijken de woonlasten voor hen op vrijwel hetzelfde niveau te liggen. Met dit verschil dat ze als bewoners van een appartement van Samen Aangenaam Ouder Worden voor hetzelfde geld volledig ontzorgd wonen.


Hoe zou het er voor u uit kunnen zien?

Uw eigen woning

Ter vergelijking: de maandelijkse woonlasten van het echtpaar Nieuwenburg, bezitters van een eigen huis met vrije verkoopwaarde van € 300.000. Er rust nog een hypotheek op van € 150.000.Hypotheek 348 (bruto € 600)
Gemeentelijke heffingen 200
Verzekeringen (opstal) 20
Onderhoud (opgave Vereniging Eigen Huis) 300
Tuinonderhoud (2 dagen per jaar) 60
Totale woonlasten per maand 928
Daar komt bij aan servicekosten:
Gas, water, licht 225
Kabel, telefoon 56
Abonnement alarmservice 20
Totale servicekosten per maand 301
------------------------------------------------------- -- -----
Totale woonlasten per maand 1.229


Appartement van Samen Aangenaam Ouder Worden

Drie-kamerappartement van 80m2 (woonkamer en twee slaapkamers).Huur 960
Ontzorgd Wonen * 748


------------------------------------------------------- -- -----
Totale woonlasten per maand 1.708


* Ontzorgd Wonen; Dit servicepakket bevat onder andere de 24/7 aanwezigheid van de gastvrouw, 24/7 opvolging van de ongeplande zorg, gas, water, licht, connectiviteit (kabel/tv/internet/telefoon), onderhoud gebouw en tuin, schoonmaak centrale ruimten, huismeester, administratiekosten,volledig elektrisch verstelbaar en instelbaar bed, tablet met handige functionaliteiten, toegangscontrole en toegangsverlening.


Conclusie

Opbrengst eigen woning na verkoop: € 150.000. Dit vrijgemaakt eigen vermogen levert bij een rendement van 3% € 4.500 per jaar op, dus € 375 per maand. Totale huur appartement na aftrek van rendement eigen vermogen: € 1.708 -/- € 375 = €1.333!

Interesse?

Hebt u vragen over de kosten of andere zaken? Of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Wij horen het graag. Neemt u contact met ons op?

Volledig ontzorgd en verzorgd wonen!

U kunt al volledig ontzorgd en verzorgd wonen vanaf € 1588 per maand, all-in! Meer informatie
 

Lees het
laatste nieuws

Overzicht

"Proef"wonen

Vraagt u zich af hoe het wonen in zo'n appartement van Samen Aangenaam Ouder Worden in de praktijk bevalt? Of dat luxe verstelbare en instelbare be... Meer informatie