Laatste nieuws

Terug

Primeur voor Dalfsen: Ontzorgd wonen voor vitale senioren

Het traditionele bejaardenhuis of verzorgingshuis is uit. Vitale senioren bepalen graag zelf hoe ze hun ‘ouder worden’ vormgeven. Vanuit die gedachte krijgt Dalfsen een primeur voor Nederland: Residentie Slingerdael. Een unieke, kleinschalige woonvorm in het groen op loopafstand van de dorpskern, waar comfort, luxe en zorg centraal staan. Met woningen waarin de bewoners heel lang kunnen blijven wonen. Alleen, samen met hun partner of met medebewoners.

Het nieuwe wonen

'Het nieuwe wonen' voor ouderen staat volop in de belangstelling. Het aantal senioren neemt de komende jaren flink toe, terwijl de rol van de overheid als (zorg)regisseur steeds verder afneemt. Gevolg is onder meer, dat ouderen die in de nabije toekomst zorg nodig hebben, meer en meer een beroep zullen moeten doen op hun kinderen en buren. ‘Samen Aangenaam Ouder Worden’ uit Arnhem speelt in op deze ontwikkeling met de bouw van kleinschalige residenties met betaalbare huurappartementen zoals Residentie Slingerdael in Dalfsen.

Voor vitale senioren

Veel aankomende ouderen moeten er niet aan denken in een traditioneel bejaarden- of verzorgingshuis terecht te komen. Zij bepalen graag zelf hoe ze hun 'ouder worden' vormgeven. Er is dan ook een grote behoefte aan kwalitatief hoogwaardige (huur)appartementen waar de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, ook als er een zorgvraag ontstaat. In een fraaie omgeving en in de buurt van alle voorzieningen. Dat kan in de residenties van ‘Samen Aangenaam Ouder Worden’. Die zijn er op gericht dat senioren sámen aangenaam ouder worden. Als partners of als alleenstaande, maar ook met de andere bewoners. Er is namelijk altijd wel een gelijkgestemde te vinden om samen leuke dingen mee te doen.

De appartementen

Residentie Slingerdael, dat verrijst aan de Welsummerweg in Dalfsen, gaat 53 royale appartementen tellen, verdeeld over drie paviljoens. Bijzonder is, dat de gelijkvloerse 3- en 4-kamer appartementen al tijdens de bouw onzichtbaar zijn voorzien van slimme voorzieningen en domotica-toepassingen op het gebied van zorg, veiligheid, service en comfort. Als er een zorgvraag ontstaat, zijn aanpassingen binnen een dag te activeren, zonder dat het de bewoner extra geld kost. Zo zijn de appartementen voorzien van elektronische toegang, is de vloer al uitgerust met valdetectie en kan het comfortlicht in de slaapkamer uiteindelijk gebruikt worden als tillift. Daarnaast zijn de muren versterkt zodat er eenvoudig wandbeugels geplaatst kunnen worden en kunnen keuken en badkamer snel rolstoelvriendelijk worden gemaakt. Verhuizen als de bewoners meer zorg nodig hebben, hoeft dus niet meer.

Volledig ontzorgd wonen

In de residentie kunnen bewoners gebruik maken van een scala aan diensten en services. Een schilderij ophangen, televisiezenders instellen? Een meubel verplaatsen of een lamp vervangen? Voor dit soort ondersteuning kan de huismeester gebeld worden. Daarnaast is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week een gastvrouw in de residentie aanwezig. Deze verpleegkundige is altijd in de buurt voor (ongeplande) hulp of in geval van nood. Daarnaast zijn er contracten met thuiszorgorganisaties, voor het verlenen van zorg die wordt bekostigd door de ziektekostenverzekering van de bewoners.

Innovatieve partners

Het nieuwe woonconcept is een ontwikkeling van ‘Samen Aangenaam Ouder Worden’ in samenwerking met uiteenlopende partners, die elkaar vanuit maatschappelijke betrokkenheid vonden in hun visie op wonen, zorg en ouder worden. Zij vormen een samenwerkingsverband met onder andere aanbieders van innovatieve ontzorg-technieken als personenalarmering, dwaal- en valdetectie en toegangsverlening tot het appartement. Samen garanderen de partners dat mensen, met welke beperking dan ook, in hun appartement kunnen blijven wonen.

Daarom Dalfsen

Dat Dalfsen de primeur voor Nederland krijgt, heeft verschillende redenen. Het groenste dorp van Nederland (2013) stimuleert duurzaamheid en heeft oog en oor voor de wensen van haar bewoners. In Dalfsen bleek na onderzoek enorm veel vraag te zijn naar deze nieuwe woonvorm met bijbehorende services. Er was al langer een woongroep actief die de ontwikkeling van een nieuw soort huisvesting voor vitale senioren nastreefde. Het concept van ‘Samen Aangenaam Ouder Worden’ sluit naadloos aan bij de ideeën die al heel lang in de gemeente zijn.

Start bouw begin 2016

‘Samen Aangenaam Ouder Worden’ is trendsetter in Nederland. Het concept van betaalbaar wonen met alle comfort slaat aan. En niet alleen bij senioren. Veel organisaties en bedrijven zijn geïnteresseerd in het concept. Van woningcorporaties en zorginstellingen tot gemeentebesturen en beleggers. Begin 2016 wordt met de bouw van Residentie Slingerdael in Dalfsen gestart. Daarna volgen residenties in Rheden, Tynaarlo, Hengelo, Valkenburg, Asten, Zaandam, Amsterdam en Nieuwveen.

DEEL MET UW NETWERK
Terug

Volledig ontzorgd en verzorgd wonen!

U kunt al volledig ontzorgd en verzorgd wonen vanaf € 1588 per maand, all-in! Meer informatie
 

Lees het
laatste nieuws

Overzicht